La gestió i la desaparició de les caixes catalanes, a debat!

YouTube Preview Image

A l’abril del 2013 es va constituir la Comissió d’Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidor, a petició dels grups parlamentaris d’ICV-EUiA, Ciutadans, el Partit Popular i el PSC, fet que va comportar la seva aprovació en el Ple.

L’objectiu d’aquesta comissió ha estat doble. Per una banda, analitzar la gestió realitzada per les entitats financeres que s’han vist afectades, quasi en la seva totalitat, per la crisi financera que té, en gran part, l’origen en la bombolla immobiliària, de la que han estat protagonistes actius. Així com l’anàlisi de seva gestió en relació a la comercialització de productes híbrids, sobretot, deute subordinat i preferents, així com crèdits hipotecaris, operacions de crèdit i inversions d’alt risc que han afectat clarament als drets dels consumidors i provocat un greu problema social a milers de persones.

I per altra banda, i no menys important, estudiar el procés de reestructuració de les caixes catalanes, algunes de les quals s’han nacionalitzat, fusionat o convertit en bancs, amb ajudes de fons públics importants, provinents del FROB.

Després d’un any de compareixences en comissió amb gestors de caixes, responsables polítiques, plataformes d’afectats, experts… avui hem presentat les conclusions dels treballs que podreu trobar aquí. Gràcies a la proposta del PSC, totes les transcripcions de compareixences, així com la documentació rebuda, s’enviarà al Ministeri Fiscal per tal que estudii si hi ha indicis de delicte en algunes de les actuacions.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>