L’espera d’un milió de joves catalans

Ahir i avui hem celebrat al Parlament el Ple monogràfic sobre la situació de la joventut catalana. Un ple que va proposar la Joventut Socialista de Catalunya i que el Grup Parlamentari Socialista va presentar a la resta de grups per portar-lo a terme. S’hi van sumar els grups de CIU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP.

Des de les associacions juvenils van rebre molt positivament la celebració d’aquest Ple, i des del Consell Nacional de la Joventut de la Catalunya (CNJC) s’ha impulsat i les entitats que el conformen han estat moltes setmanes treballant i concertant propostes per tal de presentar un document que representés les mesures que el milió de joves catalans necessiten.

Malgrat les propostes del CNJC i les que han fet tots els grups parlamentaris, avui s’han aprovat mesures que estan molt per sota de les nostres expectatives. El Govern, amb el suport d’ERC, no ha estat valent, no ha estat ambiciós, no ha acceptat compromisos pressupostaris… sota l’excusa de la falta de recursos. Al què nosaltres responem que, tal vegada, amb el pressupost aprovat, podríem saber com està prioritzant el Govern i ERC les polítiques que es desenvolupen a Catalunya i, per tant, quin és el nivell de compromís de CIU i ERC vers els joves.

Tot i així, l’error en alguna votació (per part, bàsicament d’ERC) ha portat que s’hagin aprovat dues propostes que els socialistes hem fet: 150 milions d’euros per desenvolupar un pla de xoc contra l’atur juvenil, i 75 milions d’euros per la Beca “Queda’t a Catalunya”. En total, 225 milions d’euros per programes de formació i treball per a joves.

Sap greu, hem perdut una fantàstica oportunitat per demostrar als joves que la política és útil, que la política té sentit i que poden tornar a creure en la política perquè aquesta està aprop per escoltar i proposar el què necessiten. No crec que ho haguem aconseguit. L’espera d’un milió de joves catalans continua…  

YouTube Preview Image

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>