Necessitem un Pla de Xoc contra l’Atur, ja!

YouTube Preview Image

El passat 21 de febrer el Conseller d’Empresa i Ocupació va comparèixer per primera vegada a la comissió corresponent, la d’Empresa i Ocupació, per presentar el programa que el departament pretén desenvolupar en els propers mesos.

Probablement, aquesta comissió serà una de les més actives i una de les que tractarà temes més transcendents, degut a la situació econòmica que estem patint i que comporta, malauradament, tancament d’empreses i, en conseqüència, augment de l’atur. La reforma laboral aprovada fa un any per PP i CIU, les polítiques d’austeritat que estan portant a terme els governs conservadors de l’Estat i també de la Generalitat, sense cap estímul per la reactivació de l’economia, ens porten a més recessió i a una crisi que cada vegada és més greu i amb la que pateixen més ciutadans.

L’atur en els darrers 2 anys ha crescut més de 6 punts (2010- 17’8% i 2013- 23’9%), convertint a Catalunya en la 2a CCAA amb més atur d’Espanya i amb un taxa interanual de creixement de l’atur per sobre de la mitjana espanyola (14’1%), amb un total de més de 885.000 aturats. Doncs bé, amb aquestes dades, assistíem a la compareixença del conseller Puig convençuts que ens presentaria, com a mínim, un pla de xoc contra l’atur, i en concret, contra l’atur juvenil, que ja augmenta al 55%. No va ser així.

Durant la compareixença, no va haver-hi propostes concretes per lluitar contra l’atur, per estimular l’economia, per reactivar-la. L’argument, que sonava a excusa, va ser repetidament que el Govern de la Generalitat no té prou recursos per desenvolupar aquestes polítiques degut a la deslleialtat financera de l’Estat. Us sembla que 37.000 milions d’euros són pocs recursos? … El què li vaig dir al conseller és que cal prioritzar i si el Govern vol, es poden trobar els recursos. Tal i com han fet alguns municipis que sense competències ni recursos, estan dedicant forces euros a fer plans d’ocupació locals per tal de contractar persones aturades i oferir-los un contracte laboral. I ho han fet municipis diversos: Gavà, Sant Vicenç de Castellet, … si ho fan els municipis, per què no ho pot fer el Govern de la Generalitat? És que no hi creuen? Andalusia també ha presentat un pla de xoc contra l’atur, i imagino que també deu estar patint la crisis.

Cal actuar contra aquest greu problema que estem patint i cal que el Govern encapçali mesures i propostes de lluita contra l’atur. Dijous passat, el Grup Parlamentari Socialista vàrem insistir en aquest tema i seguirem fent-ho.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>