L’acte central del PSC-Maresme amb Pere Navarro

La meva intervenció a l’acte d’avui:

“Benvolguts companys i companyes, amics i amigues

Tinc 36 anys. Alguns d’ells els he dedicat amb tota la força a la política local. Sempre em van ensenyar que calia treballar molt i molt per tirar endavant una ciutat. Però que treballant moltes hores no n’hi ha prou. Que cal imaginar i somiar. Que cal coratge i constància per fer realitat els somnis. Que de vegades hi ha gent que vol posar pals a les rodes, que sovint les coses no vab bé però que malgrat tot cal seguir endavant. Que sovint ens equivoquem, perquè només s’equivoquen aquells que fan coses.

Molts dels nostres pobles i ciutats s’han construït d’aquesta manera. Tenim un país que s’ha fet des de baix, en equip, entre tots. Entre els que pensen d’una manera i els que en pensen d’un altre.

Per això, quan en Pere em va oferir acompanyar-lo a les llistes, hauria pogut amagar el cap sota l’ala. Hauria pogut dir que no. Però quan els vents no bufen a favor, jo crec en el compromís i en la perseverança.

Les coses que passen darrerament al nostre país em preocupen i molt. M’agradaria comentar-ho avui amb vosaltres, quin país ens deixa avui Artur Mas després de la seva elecció com a president? Avui tenim un país més dividit, més pobre i amb més desigualtats.

Tenim un 22% d’atur, 840.000 persones, de les quals la meitat són joves. 6 de cada 10 famílies viuen en la pobresa, han desaparegut quasi 152.000 empreses, tenim un 46% més de llistes d’espera, paguem 1€/recepta, s’han tancat llits i CAP’s, un augment del 66% del preu de les matrícules universitàries.

Però d’aquests temes tan importants, el Sr. Mas no en parla. No li interessa. Ha estat incapaç de millorar la situació, tal i com es va comprometre només fa 2 anys quan es va presentar a les eleccions, i va prometre, per exemple, reduir l’atur al 50%. Doncs bé, com no parla d’aquests temes, ha de parlar d’independència, perquè de la resta no pot dir res.

Però ahir li varem donar la oportunitat al Sr. Mas perquè en parlés.

Milers i milers de ciutadans varem manifestar-nos, varem sortir al carrer per denunciar les retallades injustes de Mas, i Rajoy i sabeu què ha fet el President? Dedicar-li només uns segons en la roda de premsa d’aquest matí. Per què després de la manifestació de l’11 de setembre, es va reunir amb els organitzadors i no ho fa amb els de la manifestació d’ahir?

Mireu, al darrera de grans conceptes com la independència, s’amaguen la incapacitat per aconseguir que la gent jove tingui oportunitats, que tinguem una escola pública, gratuita i de qualitat, que tinguem unes universitats de primer nivell, una sanitat atengui a tothom i bé. Com diu l’escriptor Javier Cercas, quan el tecnòcrata es disfressa de messies no ens podem deixar enganyar.

I davant aquesta situació, ens volen fer creure que el PSC ja no serveix per a res. Que el partit que més ha fet, amb l’ajuda de molta gent, per la cohesió social del país, ja no és útil pel país. Alguns es freguen les mans pensant que Convergència i Unió guanyarà les eleccions i que el PP de l’Alícia Sánchez Camacho serà la segona força política del Parlament.

La dreta, amb la seva cara més insensible, sumant diputats per escanyar encara més la gent que està passant més dificultats.

Recordem que uns i altres, CIU i PP, es recolzen al Congrés i al Parlament, per aprovar la reforma laboral, per fer retallades injustes que sempre perjudiquen als mateixos, les classes mitjanes i treballadores.

Aquest matí, una senyora al barri de Rocafonda m’ha dit: “Alícia, les coses estan molt malament. Vols dir que no t’has posat en un embolic?”. Jo crec que no.

L’embolic l’ha muntat la dreta catalana i la dreta espanyola més rància perquè saben que aquest embolic, a ells, els dóna benzina. El que no diuen és que són uns irresponsables. Potser aconseguiran omplir el seu dipòsit per la campanya electoral, però aquesta benzina acabarà cremant les il·lusions d molta gent que l’única cosa que espera de tots nosaltres és que escoltem i que prenguem decisions possibles, realistes i de futur.

El PSC, el Partit dels Socialistes de Catalunya, és avui més necessari que mai. Ho veurem el 25 de novembre. I ho veurem sobretot en els propers mesos. Sigui quin sugui el resultat del 25 de novembre, el PSC serà aquí, al Parlament i al carrer per parar els peus als que NO tindran cap mena de remordiment per exigir més esforços als que ja no en poden fer més, i donar més privilegis als que ja en tenen molts.

El PSC hi serà per alçar la veu de la gran majoria de la gent que treballa, que imagina, que somia, que estima el país i que l’única cosa que ens demana és que tots plegats posem seny (un mot tan català) i fem que aquest país surti de la crisi i torni a ser una referència a tot Europa.

Hi serem per tornar a dir la veritat. Per no enganyar a ningú amb discursos grandiloqüents. Per dir que és possible fer un país pròsper i ple sense dividir la societat i sense menysprear ningú. Hi serem per fer polítiques a favor de la justícia social i el progrés econòmic, creant una política fiscal progressiva.

També hi serem per dir als nostres companys del Partit Socialista Obrer Espanyol que no hi ha marxa enrere i que les coses han de canviar. Però les canviarem, de fet ja les estem canviant, en positiu, sumant, entre tots. Com hem fet sempre.

I sabrem contribuir a les reformes que facin falta cap a aquest estat federal que nosaltres proposem. Una alternativa realista, sensata, que demana més reconeixement com a nació catalana, més respecte, millor sistema fiscal i més autogovern, per ser un país socialment avançat i econòmicament pròsper dins una Espanya i una Europa federal.

Des del PSC, amb en Pere Navarro al capdavant treballarem per explicar que hi ha alternatives a aquesta polarització entre nacionalismes, el del PP i el de CiU,i a les polítiques econòmiques i socials de l’austeritat i les retallades que ens volen presentar com inevitables.

En resum: avui ens trobem aquí, a Mataró, al Maresme, amb en Pere, a qui vull dir que aquesta ciutat i molts pobles de la comarca és el que és gràcies en bona mesura a la contribució i al lideratge del PSC als de l’Ajuntament. Citaré només un cas concret d’aquest lideratge mataroní però també comarcal.

Vaig tenir la sort, en la meva darrera etapa com a regidora, d’estar al capdavant del parc Tecnocampus Mataró-Maresme, avui una realitat i un cas d’èxit de com ha de ser la nostra economia en el futur: basada en el coneixement i la innovació, amb empreses i emprenedors que creuen i fan aposten en sector emergents que creixen.

Què feia, Convergència i Unió, des de l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Maresme, mentre impulsàvem el TecnoCampus? Posar pals a les rodes, criticar-lo i dir que érem uns “venedors de fum”. El “Tecno fum”, en deien. Avui, al TecnoCampus hi ha un centenar llarg d’empreses, que donen feina a més de 600 persones, i més de 1800 estudiants. Malauradament, el TecnoCampus, i la ciutat, estan governats per aquesta dreta estreta de mires.

Aquesta dreta que no hi creu, en tot allò que s’impulsa des del sector públic, perquè són enemics d’allò públic. Els seus interessos i els seus negocis són en una altra banda, i quan posen les mans en el sector públic és per aprofitar-se’n, no per l’interès general.

Ara a nivell de país, per a mi serà un honor contribuir a una economia no al servei dels interessos d’uns quants, sinó que redistribueixi la riquesa i generi oportunitats i benestar per a tothom. Aquets és el compromís dels socialistes catalans, dels socialistes del Maresme que, malgrat les dificultats, estem sortint al carrer, orgullosos del què som, per explicar la nostra alternativa sensata.

A tots vosaltres i a la resta de candidats del Maresme (la Sílvia, el Javi, el Jodep, el Pedro, en Miquel) vull agrair molt especialment la feina, una feina que no fer-la entre tots com ho estem fent no faríem honor a aquest compromís col·lectiu que és el PSC. Moltes gràcies!

Pere, ens tindràs sempre al teu costat però, recorda també, que des del Maresme serem exigents, aquesta comarca ens necessita per continuar avançant, PER CONTINUAR ESSENT UN TERRITORI D’OPORTUNITATS. Amb el Govern d’esquerres, el Maresme va viure un creixement del 14% entre 2004-10, més que la mitjana catalana. Ara amb CIU, la reducció és del 44%.

Pere, és un privilegi per a mi, poder formar membre de la teva candidatura i avui presentar-te a la gent de la meva comarca. Amb tots vosaltres, Pere Navarro, candidat del PSC a la Generalitat de Catalunya i futur President de la Generalitat. Endavant, Pere!”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>