#AlternativaSensata

Acaba de començar la campanya electoral d’unes eleccions avançades després de només 2 anys de legislatura i convocada in extremis pel President Mas, amb un objectiu clarament partidista. 

Davant aquesta situació inesperada, el PSC presenta les seves propostes amb una clara voluntat reformista, un camí cert i un resultats que pretenen generar més justícia social al nostre país. No tenim la vareta màgica de com acabar amb la crisi, però sí tenim clar que volem que tots ens en sortim, sense deixar a gran part dels catalans i les catalanes pel camí.

L’alternativa dels socialistes catalans és sensata i també ambiciosa. En el tema nacional optant per la solució federal, un camí entre el centralisme i la recentralització del PP, i la profecia temerària de Mas. El federalisme és el sistema polític dels estats més estables del món: Estats Units, Canadà o Alemanya. Federalisme és entendre, pactar, respectar i tolerar la diferència de l’altre, ens permet viure en una comunitat de veïns amb espais comuns, encara que cadascú pugui fer el que decideixi de portes endins. La nostra proposta és molt clara: una reforma constitucional perquè Espanya esdevingui un Estat federal respectuós amb la seva pluralitat nacional, cultural i lingüística.

La prioritat del PSC serà la reforma constitucional per avançar en la construcció d’un l’Estat Federal respectuós amb la seva pluralitat nacional, cultural i lingüística; una prioritat que té tot el sentit des de la defensa del principi democràtic del dret a decidir i del principi de legalitat.

I és des d’aquesta solució federal des de la que impulsem una alternativa social, econòmica i fiscal amb esforços però ben fets, i sobretot equitatius. Proposem una alternativa a les polítiques de Merkel que apliquen Mas i Rajoy. Volem un model de societat capaç de generar riquesa i de repartir-la de forma més igualitària.

Hem de tenir en compte  el principi de l’austeritat però les retallades es poden fer de manera diferent. La nostra proposta econòmica es fonamenta en el principi de no haver de retallar més els serveis públics als ciutadans en educació i sanitat, així com dedicar una especial atenció a les polítiques d’atenció a les famílies i als infants, i a la lluita contra la pobresa que afecta avui gairebé un 22% de catalans.

Tenim més d’un 22,5% d’atur i un 52% d’atur juvenil, aquesta és la nostra principal preocupació. Com a marc d’una estratègia catalana per a la reactivació econòmica, pel creixement sostenible i per l’ocupació, els socialistes proposarem l’impuls d’un Acord Estratègic per a la reactivació econòmica i l’ocupació afavorint, entre d’altres mesures, les dirigides als aturats de llarga durada i als joves en situació d’atur.

I en l’àmbit fiscal, volem una fiscalitat justa, no com la que ha impulsat Mas, eliminant l’impost de successions i beneficiants als més rics, el PSC impulsarà una nova tributació sobre les grans fortunes, incrementant el tipus marginal de l’IRPF al 60% per a les rendes anuals de més d’un milió d’euros, i modificant l’impost del patrimoni i de successions.

El 25N cal una resposta ideològica, que no ens enganyin, hi ha alternativa, i els socialistes la defensem perquè no estem disposats a perdre drets aconseguits després de tanta lluita i, en conseqüència, a viure en desigualtat!!

Pots llegir aquest article publicat al Tribuna Maresme. Nov 2012

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>