Austeritat= menys democràcia

La Presidenta de Castella-la Manxa, la senyora Maria Dolores de Cospedal, no ha tingut cap altra idea més assenyada per reduir despeses a la seva comunitat que eliminar els sous dels diputats i realitzar una proposta de reducció d’aquests representants del poble al Parlament castellano-manxec.

Ho ha fet amb un discurs simple, populista, exclamant que els ciutadans demanen esforços i que els polítics han de donar exemple. Per aquest motiu ha près aquesta decisió, afirma ella tota orgullosa. Sense afegir ni treure res més. Tal vegada, algú pugui pensar que la reducció de quasi un milió d’euros dels sous de diputats -aquest és el cost total- és una bona proposta. Cal reduir, d’on sigui! -dirien alguns- Però… només unes partides més enllà, el pressupost de la senyora Cospedal fixa una quantia dirigida als sous dels alts càrrecs que suma 67 milions d’euros.

No seré jo qui critiqui que els alts directius han de tenir bons sous. Sóc una ferma defensora que cal pagar bé a aquelles persones que estan formades i preparades per dirigir organitzacions públiques. Ara bé, el què sí critico i amb tota la meva energia és que no es pot eliminar els sous dels diputats i diputades.

Si els polítics no tenen remuneració per la feina que sincerament i honesta fan, sino garantim un sou a les persones que decideixen dedicar-se a la governança del bé comú, aconseguirem que només s’hi dediquin els rics. És a dir, aquells que no necessiten la remuneració per pagar la hipoteca, el lloguer o les despeses necessàries per viure. Aquests ho fan només per defensar els seus interessos, els de les classes socials altes, per mantenir el seu status quo o millorar-lo!

La senyora Cospedal, tal i com ho està fent el PP amb totes i cada una de les decisions que pren, està deixant clar que només els hi interessa defensar els rics. I aquesta decisió populista respon i pretén això. No volen que les persones de classe treballadora puguin ser representants del poble, no volen que els fills de classe mitja es formin i puguin tenir un futur pròsper, és més, crec que sobretot no volen que un dia un d’aquests fills de classe treballadora puguin ser els “jefes” dels seus fills rics; per això eliminen els sous dels parlamentaris o redueixen les beques mentre augmenten les matrícules universitàries.

El PP fa propostes pensant que els ciutadans som miops, incults, i intenta que ho siguem amb les seves polítiques d’austeritat i retallades. No podem acceptar-ho. No podem permetre que la seva austeritat ens porti menys democràcia!!

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>