… i a nosaltres qui ens protegeix?

Aquesta tarda el programa La Ventana de la cadena SER que dirigeix i presenta la Gemma Nierga ha tractat un d’aquells temes que no apareixen amb massa freqüència als mitjans de comunicació: el de les participacions preferents. De nou, la periodista catalana i la pròpia cadena han demostrat ser, amb la seva valentia i honestedat, altaveus dels més febles i vulnerables.

Fa unes setmanes va començar a aparèixer a les converses amb els amics la problemàtica del què s’ha anomenat les participacions preferents. Aquest “producte” és un engany realitzat per part d’algunes entitats financeres als seus clients fent-los creure que els hi oferien productes d’estalvi segurs, mentre els hi estaven facilitant un producte d’alt risc que és impossible entendre si no ets un expert.

Milers i milers de persones afectades que avui no poden treure els seus estalvis que s’han vist minvats degut a aquest producte, només es senten recolzades per associacions com ADICAE (Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros). Aquesta està pressionant a bancs i caixes per cercar solucions que no comporti als consumidors, que han confiat en les seves entitats financeres, perdre part dels seus estalvis.

Davant els diversos testimonis que han participat a La Ventana d’avui amb la Gemma Nierga i el Juan José Millàs (molt indignat, per cert, com no pot ser d’altra manera) només ens queda preguntar-nos… i qui protegeix als ciutadans? … qui protegeix als consumidors? … Mentre l’Estat, és a dir TOTS, facilitem recursos econòmics als bancs a través del FROB per tal de mantenir i protegir el sistema financer español, qui ens protegeix a nosaltres?

¿Serà el Govern de l’Estat qui es posarà al costat dels usuaris per protegir els interessos individuals de cadascun de nosaltres o s’aliaran amb els que han perdut la confiança de la ciutadania que, inocentment, havíem pensat que eren institucions que custodiaven els nostres diners, i no simples comerciants amb ganes de guanyar diners a costa de tot?

Podeu escoltar el programa d’aquesta tarda aquí

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to … i a nosaltres qui ens protegeix?

  1. Jordi Baeza @AzoteLiberal a Twitter says:

    Alícia, l’Estat no protegeix ningú quasi mai, però en aquest cas menys. Bàsicament perquè la majoria de problemes amb preferents es dona en el cas de les caixes, i per tant, era la classe política la que col•locava aquest producte en aquest cas. O no és la classe política la que dirigia les caixes? Com es nomenaven els òrgans de Govern de les caixes? Per tant la teva afirmació sobre el FROB és certa, però no parlem de bancs, el FROB ha entrat a les caixes. Aclarim, no aportem confusió. I d’ara endavant diem una cosa ben clara, no serveix per a res mirar els cèntims a l’hora d’anar a comprar fruita, si després anem a l’entitat financera i diem que si a tot. A l’entitat financera s’hi ha d’anar amb un NO ben predisposat a la boca, són comercials els que ens atenen. I més que res, mai s’ha de signar quelcom que s’entengui. Només invertir en coses que s’entenen.

  2. Josep Morera Miralles says:

    Conec a molta gent que han estat enganyades i tenen tots o unaa part molt important dels seus estalvis en aquest producte. penso que la reacció nostra ha de ser forta i contundent.aixo no es pot tolerar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>