L’acceleració empresarial, un repte per la nostra economia

YouTube Preview Image

Aquest migdia, en un dels espais del TecnoCampus Mataró-Maresme, hem presentat el programa Èxit d’Acceleració Empresarial, conjuntament amb la consultora Ernst&Young i de la mà del director executiu de la seva oficina de Barcelona, en Lluís Buzzi, qui s’està implicant de manera excepcional en el projecte, i a qui vull agraïr molt especialment el seu recolzament. 

Aquest programa pretén detectar les empreses del Maresme amb més potencial de creixement per ajudar-les, a través dels millors professionals, a realitzar aquest difícil camí de l’acceleració empresarial i així convertir-les en empreses gasela, com s’anomena a aquest tipus d’empresa.

Fa uns mesos vaig escriure sobre les empreses gasela arran d’una conferència realitzada a Mataró per l’economista Oriol Amat. Ens explicava que en un estudi realitzat a Catalunya l’any 1999 sobre les empreses gasela on se’n van reconèixer 250, l’any 2010 només en quedaven 7. És clar, que un dels reptes que tenim com a país és no només que neixin empreses, sinó que aquestes creixin i es consolidin.

Per això, el TecnoCampus de la mà d’Ernst&Young es planteja aquest repte. Està en un entorn com el nostre, de parc científic i de la innovació, ha de generar valor a les empreses en diferents aspectes però,  sobretot, en aquest. És a dir, en la seva capacitat d’escalar el model de negoci per consolidar-se com a empreses en el territori amb capacitat de generar riquesa i llocs de treball.

La sala era plena, l’interès es palpava a l’ambient i, sobretot, en la quantitat de preguntes que hi ha hagut després de la presentació. Estic convençuda que els empresaris i emprenedors del Maresme seran valents i assumiran el repte ambiciós de voler fer de la seva empresa Èxit Empresarial.

 

El públic a la presentació

El públic a la presentació

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>