Cinema i emprenedoria, nou cicle al Tecnocampus

Aquest mes de setembre comencen els diversos actes i esdeveniments que ens permetran conèixer la nova infraestructura que posem al servei del projecte Tecnocampus Mataró-Maresme. Estudiants, emprenedors, ciutadans, professionals, treballadors, empresaris… tothom podrà descobrir aquests nous espais situats davant del mar, a la zona del Rengle de la ciutat de Mataró.

Avui m’agradaria destacar un cicle molt interessant que posem en marxa a l’entorn del cinema i l’emprenedoria. No és la primera vegada que escric sobre emprenedoria al meu blog. És un tema que m’apassiona, a nivell personal i també professional. La ciutat de Mataró i el Parc Tecnocampus hi estan dedicant molts esforços des de fa temps. Ens sembla essencial el foment de l’emprenedoria a l’Universitat i, fins i tot, en cicles més inicials. Per això, en el Parc posem a l’abast d’estudiants i emprenedors diversos recursos per afavorir l’emprenedoria.

en-busca-de-la-felicidad-the-pursuit-of-happyness-20062alegriarebobibe

Per una banda, hem incorporat a tots els graus crèdits per fomentar habilitats i capacitat per emprendre, i a l’octubre inaugurem el nou Màster oficial d’Emprenedoria i Innovació amb docents i emprenedors de primer nivell. Hem posat en marxa el CUB del talent per preincubar projectes que sorgeixen dels treballs de recerca dels estudiants dels nostres centres universitaris. Tenim en marxa el servei per a l’emprenedoria amb professionals que atenen anualment a l’entorn de 800 persones amb idees de negoci, i la incubadora que als nous espais s’ampliarà fins als 800m2. A més de diversos programes per afavorir l’emprenedoria als instituts, com el Concurs Aprendre a Emprendre.

Doncs bé, tornant al cicle que posem en marxa, cada mes gaudirem d’una pel·lícula de la que destacarem algun valor lligat a l’emprenedoria. Abans dels passis, dos mataronins vinculats al món del cinema, l’Anna Bruguera i en Jesús Gonzàlez presentaran els films i comptarem al final de cada passi, amb els comentaris de diferents emprenedors que generaran debat a l’entorn del valor de l’emprenedoria.

Les sessions del cicle CINEMA i EMPRENEDORIA que hem preparat fins el moment són aquestes:

13/10 Creativitat i Comunitat —–> Rebobine por favor amb Àlex Puig
17/11 Talent —–> Dieta mediterrània amb Rosaura Alaustrey
15/12 Perseverança —–> A la recerca de la felicitat amb Josep Albertí
19/01 Factor humà —–> El jardí de l’alegria amb Núria Antolí
15/02 Ambició comercial —–> Jerry Maguire amb Diego Bartolomé
16/03 Ètica en els negocis —–> L’últim Samurai amb Jordi Pérez

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Cinema i emprenedoria, nou cicle al Tecnocampus

 1. Pingback: Tweets that mention Cinema i emprenedoria, nou cicle al Tecnocampus « -- Topsy.com

 2. Gran iniciativa, Alícia!

  Us en proposo una altra de peli: “Big Fish” de Tim Burton
  (sí, la fan fer ahir al C33 … :·) )

  Una barreja de surrealisme i realitat per ressaltar valors com la força interior, l’optimisme, perseverança, confiança, imaginació, amistat i networking, ajudar a altri (solidaritat), i sobretot la motivació.

  Aquí va un pessic del diàleg (aproximat, eh!) que mostra com el vas sempre es pot veure “mig buit” o “mig ple”.

  Caminant amb el gegant buscant la ciutat promesa Spectra, arriben a un encreuement:

  [bigfish] Ens hem de separar. Jo aniré per aquí, pel bosc perillós, i tu per la carretera, ok?

  [gegant] Però si pel bosc hi va anar aquell poeta que buscava la ciutat i mai més se’n ha sabut res !!! :·O

  [bigfish] Millor! Senyal que s’hi estava molt bé a la ciutat i s’hi va quedar. :·) Som-hi!

  Emprendre sovint vol dir anar contra-corrent.

  Salut,
  Jordi Puigdellívol

 3. xavi says:

  Quina bona iniciativa!!!
  Puc venir a la sessió del 15 de desembre? The Pursuit of Happyness és una de les meves pelis preferides i m’encantaria veure-la amb vosaltres!!
  Una abraçada i molta sort!
  xavi

 4. Alicia says:

  Xavi, quines preguntes que fas!!!! És clar que pots venir, estarem encantats de que ens acompanyis… bé, de fet el 14 et tindrem de protagonista en els “Diàlegs amb els emprenedors!” ;) Un petonàs

 5. Alicia says:

  Jordi, moltes gràcies per la proposta! La passo a l’equip que està organitzant el cicle. Un petonàs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>