3, 2, 1… ficció!!

ficcio

Les primeres paraules que varem sentir ahir a la presentació del Posgrau de Guionatge de ficció van ser per a Lost, la sèrie americana que més ha revolucionat en els darrers temps la ficció televisiva. Toni Cabré, el director del Postgrau va voler parlar-ne per incidir en la importància de comptar am un bon guió per aconseguir un bon producte, “el guió és clau perquè un producte audiovisual funcioni”

El sector audiovisual és un dels que més està modificant els seus vells paradigmes degut, entre d’altres, als avenços tecnològics, els multicanals i també els canvis en els hàbits dels consumidors. Per això és tan important capacitar persones innovadores en un sector tan estratègic i amb tan futur.

L’Escola Universitària Politècnica de Mataró és qui posa en marxa aquest postgrau, després que fa uns anys apostés pel Grau en Mitjans Audiovisuals que avui és un dels graus amb més èxit dels existents a la oferta del Tecnocampus. A partir del mes d’octubre les noves instal·lacions del Rengle acolliran aquests estudiants que podran gaudir dels millors equipaments audiovisuals. Però el més important a destacar és el professorat amb el què comptarem. Professionals de reconegut prestigi com directors, realitzadors, guionistes seran els encarregats de formar-los com a guionistes permentent-los un millor coneixement de la indústria audiovisual, i emprant una metodologia pràctica i individualitzada.

Va ser una presentació molt interessant i engrescadora realitzada pel director Toni Cabré i dos professionals de reconegut prestigi que participaran com a professors, l’Emma Rodero, professora titular de la UPF i Antoni Verdaguer, director de cinema.

Em van entrar ganes de fer la inscripció, la veritat, però crec que tinc altres plans igual o més interessants! ;)

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to 3, 2, 1… ficció!!

  1. JM Raventos says:

    Quan era mes jove (m’agrada posar el “mes”) m’encantaba el cine. Anaba molt frecuentment a la Filmoteca i m’empesaba dos o tres pelìculas con si res. En aquella época no hi había cap posibilitat d’estudiar cine ni res que s’asamblés. Ojalá hagués tingut al meu abast un Curs tan interesant com el que esteu presentant.
    Enhorabona per obrir tantes posibilitats al joves, i no tan joves, d’ avui en día.

  2. Pingback: Tweets that mention 3, 2, 1… ficció!! « -- Topsy.com

  3. Alicia says:

    Josep Maria, a mi m’encanta el teatre… de fet, vaig estudiar-lo a l’Aula de Teatre de la Pomepu amb el Josep M. Mestres, una gran oportunitat que vaig disfrutar moltíssim. No m’hi he dedicat però m’ha anat molt bé per la vida i per millorar les meves habilitats de comunicació! I estic d’acord que calen formacions especialitzades perquè tothom pugui dedicar-se a allò que més li agradi. Gràcies per les teves paraules! Petons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>