El mercat de la Plaça de Cuba, l’Àgora de s.XXI

imatge general mercat bona

Avui hem inaugurat el Mercat Municipal de la Plaça de Cuba, després de 5 anys d’una feina intensa realitzada per moltes persones que han cregut en la necessitat de convertir el mercat en la nova Àgora del s. XXI. No és la primera vegada que escric sobre el mercat i és lògic que sigui així ja que és un dels projectes comercials més importants que hem portat a terme des del Govern Municipal.

Un mercat de l’any 1936 que hem modernitzat per donar resposta als nous hàbits dels consumidors i dels ciutadans, uns hàbits que demanen reforçar el comerç de proximitat i la compra en un sol acte. Un esforç realitzat per poder continuar essent la locomotora comercial del centre ciutat, una zona comercial d’excel.ència que atrau cada setmana més de 120.000 visitants.

Hem fet una reforma integral de l’estructura i del mix comercial per mantenir una bona oferta de producte fresc amb les parades ja existents i el producte sec que ofereix el supermercat Bonpreu. Hem afegit 40 places d’aparcament i uns espais innovadors i equipats tecnològicament per convertir el mercat en la nova Àgora del s.XXI on els ciutadans es trobin, reflexionin, comparteixin… més enllà de la compra, com feien els clàssics. Aquest nou format ha estat plantejat per la Generalitat de Catalunya com un mercat de referència al país, així ho ha dit la Directora General de Comerç, Gemma Puig.

zona expo mercatcuina mercatruscalleda

Ha estat dia d’emocions, records, treball, satisfacció i il·lusió per continuar fent de Mataró una ciutat innovadora i referent en matèria de desenvolupament econòmic, on el comerç té un paper destacat. I vull agraïr, com ho he fet en el meu discurs, a totes les persones que han ajudat a fer possible aquest somni, totes i cada una d’elles han estat imprescindibles per aconseguir aquest resultat.

Abans de començar els parlaments, he vist la meva mare i el meu nebot entre el públic, i he recordat emocionada aquells dissabtes al matí quan ens llevava a la meva germana i a mi perquè l’acompanyéssim a comprar al mercat. Ella ens va ensenyar a valorar i disfrutar de la compra, del producte de qualitat, del tracte atent i personalitzat. Amb aquesta reforma, espero que moltes mares i pares puguin retrobar i redescobrir el nou mercat i transmetre als seus fills aquesta cultura tan mediterrània que la nostra mare ens va fer compartir.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to El mercat de la Plaça de Cuba, l’Àgora de s.XXI

  1. Pingback: Tweets that mention El mercat de la Plaça de Cuba, l’Àgora de s.XXI « -- Topsy.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>