La Nau Minguell, el centre de la indústria audiovisual i creativa de Mataró

La Nau Minguell en procés de rehabilitació

La Nau Minguell en procés de rehabilitació

Fa uns dies l’Alcalde visitava les obres de la Nau Minguell, una antiga fàbrica industrial que data del 1854 i que estava dedicada, en el passat, a la filatura, els tints i la confecció tèxtil. Situada entre el carrer Puigblanch i Madoz, els seus 1575 m2 distribuits entre planta baixa i tres pisos s’estan rehabilitant per convertir-se en un centre per a la indústria audiovisual i creativa a la ciutat.

L’edifici forma part del catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró amb la sea màxima catalogació. PUMSA, propietària de la mateixa, va tenir clar des del primer moment que calia fer una reforma excel·lent basada en la conservació de la façana, estructura i elements originals, a més d’utilitzar les energies renovables per a la utilització de la climatització, l’aigua calenta i l’electricitat.

Varem tenir clar que calia fer un projecte singular i ens va semblar que dedicar-lo a la indústria de l’audiovisual i la indústria creativa podia ser una bona proposta de futur, sobretot pensant en la diversificació èconòmica i en què es tracta d’un sector amb llocs de treball qualificats i que generen valor afegit a l’economia d’una ciutat. A més, cal tenir en compte la quantitat i la qualitat dels artistes de la nostra ciutat, així com el talent audiovisual que està provocant, cada vegada més, creació d’empreses en aquest sector emergent. L’Escola Universitària Politècnica del Tecnocampus Mataró-Maresme, adscrita a la UPC compta, des de fa uns anys, amb el Grau en Mitjans Audiovisuals, una titulació que omple cada any les sol·licituds d’inscripció. Amb els programes que treballem per al foment de l’emprenedoria i el recurs de la pre-incubadora d’empreses, creiem que el sector pot créixer a Mataró i el seu territori d’influència amb apostes valentes d’alumnes d’aquest grau, per això fem l’aposta d’un centre que clusteritzi aquest sector econòmic que es troba en creixement degut a l’èxit dels productes i continguts audiovisuals en la nostra societat actual. En Toni Esteve, President de Lavinia, deia l’altre dia en una conversa que avui en dia la mitjana de temps que els joves es passen davant de productes audiovisuals és de 3’9h/dia. Això ens mostra la potencialitat d’aquest sector que nosaltres tenim la voluntat de fomentar.

La Nau Minguell, gestionada per la Fundació Tecnocampus, comptarà amb un espai de MediaLab a la planta baixa, laboratori per testejar productes i fer formació en les diferents disciplines, més dues plantes per allotjar empreses, la tercera planta estarà dedicada a lloguer d’espais per hores, dies o setmanes que dónen dret a l’ús de la tecnologia més avançada per poder realitzar productes i continguts audiovisuals. El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’un Plan Avanza, ens va atorgar fa 2 anys un crèdit a interès 0 de 2’7 milions d’euros que ens serviran per sufragar les despeses de la obra de reforma, i prop de 300.000 euros per infraestructura.

En aquests moments, estem tancant acords amb empreses que tenen interès en instal·lar la seva seu a la Nau Minguell. Esperem que, el dia de la inauguració, puguem comptar amb els espais plens de creativitat, innovació i audiovisual.

Sostre de la Nau Minguell

Sostre interior de la Nau Minguell

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>